whatsapp
Evden Eve Nakliyatta Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yeni yaşamınıza ilk adımı evinizi ya da ofisinizi taşıyarak yapıyorsanız kendinizi sizi hayal kırıklığına uğratmayacak bir nakliyat firmasının profesyonel iş anlayışının ve deneyiminin güvenli kollarına teslim edebilirsiniz. Bu, yeni hayatınızın ilk aşamasında sorunsuz bir başlangıç avantajını size sağlayacaktır.

Gerekli araştırmaları yaptıktan sonra birlikte çalışmaya karar kıldığınız evden eve taşımacılık şirketiyle detaylı bir bilgi alışverişinin ardından anlaşılan koşullarda eşyalarınız belirlenen adresten alınıp istenilen adrese teslim edilecektir.

Ev veya ofis eşyalarının yeni adrese taşınması çoğu kişi için gözde büyüyen zorlu bir süreçtir. Hem belirli bir zaman hem de belirli bir maliyet gerektirdiğinden taşınma fikri kişiyi gerebilir. Zaten zahmetli olan bu sürecin zorluklarını hafifletmek için evden eve nakliyat şirketleri tercih edilir. Peki tercih ettiğini evden eve nakliyat şirketi ile eşyalarınızı taşırken nelere dikkat etmeniz gerekir?

Sizler için önplana çıkan bazı noktaları şöyle sıralayabiliriz:

İyi bir taşınma planı yapmak: Evden eve nakliyat sürecinde ilk yapılması gerekendir. Taşınma planı hazırlarken yaklaşık 4 ile 6 hafta önceden kolları sıvamanız gerekir. Önceden nakliyat aşamalarını belirlemek sizi rahatlatacaktır. Yeni eve ne zaman geçeceğinizi, nakliyat firması ile ne zaman iletişime geçeceğiniz belirlenmenin faydasını yaşamak süreci gözünüzde büyütmenizi engelleyecektir. Böylece önceden hazırladığınız taşınma planı ile oluşabilecek aksilikleri ve gecikmeleri önlemiş olursunuz. Taşınma planını düzenlerken yaşadığınız ve yaşayacağınız bölgelerin trafik ve park yeri koşulları gibi konuları da göz önünde bulundurmanız da fayda var.

Eşya listesiniz hazır mı?

Belki de sizin rehberiniz olmaya aday bir maddedir. Eşya listenizde yeni evinize hangi eşyaları götüreceğiniz, kolilenecek eşyalarınızın ve diğerlerinin listelenmesi gerekir. Elbette evden eve nakliyat firmaları da böyle bir listeleme yapacaktır ama bu liste size özel, sizin işinize rahatlık katacak özelliklere sahip dipnotlarla dolu olmalıdır. Size özel listenizde kolileriniz için numara verebilir, yeni fikirler ekleyebilirsiniz. Dahası taşınma bittikten sonra listenize bakarak eksik eşyalarınızın olup olmadığını kontrol edebilir ve nakliye firmasının listesiyle karşılaştırma imkânı sağlayabilirsiniz.
Evden eve nakliyat sözleşmesini kontrol edin: Taşıma hizmeti alacağınız nakliyat firmasının hangisi olacağına karar verdikten sonra bir sözleşme hazırlanacaktır. Sözkonusu sözleşmede sıkıntı yaşayabileceğiniz maddeleri değiştirme hakkınız olduğunu unutmayın. Bu nedenle sitemizdeki “Evden Eve Nakliyat Sözleşmesi Nedir” başlıklı makalemizi inceleyin. Böylece olması gereken maddeler hakkında fikir sahibi olabilir, nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilebilirsiniz.
Evden eve nakliyat sigortası yaptırdınız mı? Herhangi bir kaza anında hem aracın hem de içerisindeki eşyaların sigortalanmasını sağlayan “Tam Ziyan” sigortası yaptırmakta fayda vardır. Evden eve nakliyat şirketinizle bunu konuşmalısınız.

En zor kısım: Eşyaların paketlenmesi... Evden eve nakliyat hizmetlerinde eşyaların paketlenmesi son derece önemlidir. Paketlemede sıkıntı yaşamayacağınız eşyaları siz paketleyebilirsiniz; fakat büyük, değerli ve kırılabilecek eşyaları nakliyat firmasının paketlemesini neredeyse şarttır. Maliyetleri düşürmek için kendinizi ve eşyalarınızı riske atmayın! Kırılabilecek eşyaların üzerine muhakkak ‘Dikkat Kırılabilir’ etiketi yapıştırılmalıdır. Profesyonel bir evden eve nakliyat şirketi zaten bunu biliyordur. Tam da bu noktada neden bir nakliyat şirketiyle çalışmalıyım, nakliyat şirketi neden deneyim sahibi olmalıdır gibi soruların yanıtlarını da alıyoruz aslında. Eğer bu iş yükünü maliyetleri azaltmak için siz yüklenirseniz yanlış paketlemenizden kaynaklı doğacak sorunlardan nakliye firması sorumlu olmayacaktır.
Ek olarak bir diğer hususta; eski ev ya da ofisinizden yeni taşınacağınız yere göre paketleme hizmeti talep etmenizdir.

Yukarıda sıralanan tüm bilgilere dikkat etmeniz sizi olası risklere karşı koruyacak, evden eve nakliyat işlemlerinizi daha kolay gerçekleştirmenizi sağlayacaktır.

PAYLAŞ :

0 Yorumlar

Yorum Yap